Gastdocenten bieden de volgende Workshops.
Workshops die in de syllabus worden opgenomen om Ubuntu-kernwaarden over te brengen aan leerlingen in groep 8 door middel van theatereducatie:
- “De Kracht van Samenwerking”: Deze workshop zou leerlingen helpen begrijpen hoe samenwerking en teamwork essentieel zijn in een Ubuntu-gemeenschap.
- “Empathie in Actie”: In deze workshop kunnen leerlingen leren hoe ze empathie kunnen tonen en hoe dit bijdraagt aan respect voor anderen.
- “Het Verhaal van Gemeenschap”: Hier kunnen leerlingen samen een verhaal maken dat de betekenis van gemeenschap en wederzijdse verantwoordelijkheid illustreert en dit vervolgens uitvoeren.
- “Respectvolle Communicatie”: Leerlingen leren hoe ze respectvol met elkaar kunnen communiceren en conflicten op een constructieve manier kunnen oplossen.
- “De Spiegel van Zelfbewustzijn”: Deze workshop moedigt leerlingen aan om zichzelf beter te begrijpen en hun eigen rol in de gemeenschap te overdenken.
- “Ubuntu in Actie”: Leerlingen worden aangemoedigd om actie te ondernemen in hun gemeenschap door middel van vrijwilligerswerk of andere positieve bijdragen.
- “Creatieve Expressie van Medeleven”: In deze workshop kunnen leerlingen kunst en theater gebruiken om de waarde van medeleven uit te drukken.
- “Leiderschap door Dienstbaarheid”: Leerlingen verkennen het idee van leiderschap als een dienst aan anderen en hoe dit past binnen Ubuntu.
- “Verhalen Vertellen voor Verandering”: Leerlingen leren hoe ze verhalen kunnen gebruiken om anderen te inspireren en positieve verandering te bewerkstelligen.
- “De Cirkel van Verantwoordelijkheid”: In deze workshop wordt de verantwoordelijkheid van individuen binnen de gemeenschap besproken en benadrukt.
Deze workshoptitels dienen als basis voor het ontwikkelen van gedetailleerde lesplannen binnen de syllabus, waarbij elk thema grondig wordt verkend door middel van theatereducatie.
Workshops theater educatie.
Hieronder workshops die de nadruk leggen op theater en het ontwikkelen van personages, scripts, acts, interacties en het organiseren van alles wat op en rond het toneel gebeurt:
- “Personage Creatie: Van Idee tot Leven op het Toneel”
- “Het Magische van Dialoog: Het Schrijven van Boeiende Conversaties”
- “Het Verhaal in Beweging: Actie en Plotontwikkeling”
- “Regisseren als Leiderschap: Het Sturen van Theatrale Interacties”
- “Achter de Schermen: Decor en Rekwisieten”
- “De Kunst van Theatrale Timing: Ritme en Tempo”
- “Kostuums en Karakters: Visuele Elementen in het Theater”
- “De Kracht van Improvisatie: Creatief Reageren op de Scene”
- “Soundscaping en Muzikale Atmosferen”
- “Repeteren en Presenteren: Organisatie van een Theatraal Spektakel”
Deze workshopthema’s helpen leerlingen bij het ontwikkelen van hun vaardigheden in theaterproductie, scriptschrijven, en het begrijpen van de complexe wereld achter het toneel.
De Kamer van Sociale Waarden wil gastdocenten beschikbaar stellen om deze workshops te bieden aan scholen die hier om verzoeken.